tiistai 8. tammikuuta 2013

KL

Vajaa 20h lentämisen ja parin vaihdon jälkeen päästiin vihdoin ensimmäiseen päämäärään. Helsingissä tosin oli heti tulla saikkinaa ko check-innisä virkailija kertoo että Malesiasta pitää viisumin saadakseen olla menolippu pois tietyn ajan sisällä. Viimeksi ko botskilla tultiin maihin ei tämmösiä kyselty. Onneksi oltiin siinä Helsinki-Vantaalla ootellessa keksitty että otetaanpa vasiten jo valamiiksi jatkolento Kuala Lumpurista Vietnamiin ja tästäki selevittiin eikä vielä etes kerinny säikähtää. Ei näitä liikaa kannata suunnitella...

Ihan pikkusen alako jo reissumiehiä väsy painaa ko laskeuvuimma KooÄllään. Kaikki väsy tosin hävis samantien ko koneesta hyppäs kävelytuubiin (termistö!) ja liki +30 asteinen äärettömän kostia ilima puhalsi hetken naamaan. Kentältä sitte onnesta soikiana jo viimereissulta tuttuja junahässäköitä käyttäen suht sujuvasti keskustaan ja majapaikan hakuun. Hirviästi ei viititty rinkkojen kans kävellä väsyssä ja välittömäsä nestehukasa ja onneksi löytyki suht nopiaan aikalailla meiäntasonen majapaikka, ei heti alkureissusta kuitenkaan mallia vankila. Huonetta ei muuten kannata ees käyä kattomassa ennen varaamista, paljo mukavampi jänskätä että minkälainen loukko sieltä oven takaa avautuu. Vanhan liiton Sika Säkissä siis.

Äsken käytiin vetään ensimmäiset paikalliset mätöt ja irvisteltiin taas pitkästä aikaa oikeesti tulisten soosien kans. Voi olla että iltasella väännellään naamaa myös toiletin puolella.

Kerta kaikkia tuntuu ihistävän nuo pitemmät lennot niin tässä pientä vinkkiä niistä selviytymiseen:

1. Puolita matka-aika

-Maksimoi väsymys ennen lentoa sinnittelemällä mahollisimman paljon hereillä välilaskuilla yms. Koneessa heti hyvä asento, tulpat korviin ja nukahat ennenko ollaan ees ilimasa. Heräät levollisin mielin ja tajuat että 13h lennosta tuli just kuuen tunnin rykäsy.

2. Aktiviteetit

-Lentäväsä peltiputkilossaki voit ja saat kehitellä kaikennäköstä tekemistä kellon tuijottelun sijaan. Etenki tänä päivänä ko useimmissa koneissa on näytöt istuimien selkänojissa. Kattele pari leffaa. Pelaa Pelejä. Ihmettele vessan toimintamekanismia. Irvistele vauvoille ja seuraa pienten ihimisten hämmentyneitä reaktioita. Paheksu vaimonhakureissulta palaavia länsimaalaisia 40-60v kaljamahaisia miehiä nuorine thaikkuvaimoineen. Varo suututtamasta vieresä istuvaa Malesialaismummoa, jolta tullee niin pahhaa silimää ettei elläissää ko vähänki kyynärpäät kohtaa.

3. Asennoituminen

-Oot menosa lomamatkalle (pl. toki työreissut yms.) ja varsinki pitempään reissatessa se lennon osuus on niin pieni osa matkaa että kyllä välillä tulee ihmeteltyä kuinka kohtuutonta hampaitten kiristelyä se voi aiheuttaa ja vaikuttaa jopa matkakohteen päättämiseen.


P.S.
Ihan pikkusen hampaita nauratti ko luin pikasesti siitä Finnmatkojen Venäjä-keissistä. Tietenki jollain lapsiperheillä ja huonolla terveydentilalla tommonen voi olla hyvinki ikävä kokemus, mutta että nuoret aikuisetki mahottomana mussuttaa. Hyvät korvauksetki vielä sai. Vaikka täsä elämäsä mitenpäin luovii nii AINA tullee jotaki vastoinkäymisiä. Sinä teet päätöksen suhtaudutko niihi kokemuksena ja haet kaiken skebelinki keskeltä jotain positiivista ja kehittävää jatkoa ajatellen - vai aatteletko että kaikki on berberistä ja miksi aina käy näin.

Näkökulmia.

-J

3 kommenttia: